Vind ons op

minimize
close

Directie

20-05-2011

De Grunstra Groep staat onder leiding van een op elkaar ingespeeld, evenwichtig team van architecten en bouwmanagers. In de bijna 65-jarige traditie van het bureau is dit ook altijd nagestreefd. Mooie ontwerpen moeten ook kunnen worden gerealiseerd.

De directie bestaat uit:

minimize
close

ing. Gerrit van der Steege

Bouwtechniek

07-06-2011
gerrit_van_der_steege–site.jpg

Gerrit van der Steege (1956) is directielid en bouwmanager. Hij studeerde aan de HTS Leeuwarden en de Academie voor Bouwkunst in Groningen.

"Ik geniet van het ordenen. Dat zit  bijvoorbeeld in het organiseren van projecten en processen, maar ook in een mooie oplossing of prachtige detaillering. Partijen motiveren en uit te dagen is mijn kracht. Om dan het idee van de architect zo goed mogelijk te realiseren. Daarvoor is veel techniek nodig. Het is heerlijk om ervoor te zorgen dat het ‘past’ en dat het idee maakbaar is. Als bouwmanager ben ik het cement tussen de stenen van de oplossing."

link title

St. Ludgerusschool Workum

RPB_6667.jpg RPB_6668.jpg RPB_6673.jpg RPB_6657.jpg RPB_6658.jpg RPB_6661.jpg RPB_6651.jpg RPB_6646.jpg

Opdrachtgever Bisschop Möller Stichting / schoolcommissie

close

In Workum wordt in 2013-2014 een nieuwe school voor de Sint Ludgerusschool gebouwd. De school komt naast de bestaande sporthal en zwembad op de plaats van het voormalige hoofdvoetbalveld. De school is dusdanig gesitueerd dat verschillende toekomstscenario’s mogelijk zijn. De nieuw te bouwen school bestaat uit twee massa’s met een tussen zone. De detaillering is eenvoudig en de kleurstelling is terughoudend. In de hoge massa zijn de groepsruimten te vinden. In de massa aan de oostkant van de school zijn de algemene functies ondergebracht. In hart van de school, op de begane grond, is de keuken met daaraan grenzend de personeelruimte. Op de verdieping in de middenzone is een computerplein te vinden. De school heeft gekozen voor open werkplekken en afzonderlijke werkplekken waar kinderen in alle rust kunnen werken. Alle toegepaste materialen zijn onderhoudsvrij. De school bestaat uit metselwerk. Het dak wordt voorzien van aluminium roevenbeplating met een cortenstaal look. 

minimize
close
links
- / -
right
X