Bethanië Ede

De nieuwbouw van Bethanië in Ede omvat een groot intramuraal en extramuraal programma van verplegen, verzorgen, palliatieve zorg, sociale woningen en luxe woningen. Daarnaast is nog sprake van 2.000 m2 zorginfrastructuur, waaronder een wijkcentrum. Tevens bevat de nieuwbouw een kerkzaal en een zwembad.

Het omvangrijke bouwvolume is zorgvuldig ingepast in de bosrijke omgeving, zodat het karakter van een landschapspark ontstaat. De architectuur is “fris en eigentijds” (eis gemeente) en sluit aan op de bestaande bebouwing. Er zijn voornamelijk natuurlijke materialen toegepast.

De plattegronden kennen een zeer flexibele bouwstructuur. Diverse verschillende programma’s zijn in meerder bouwlagen boven elkaar gelegen, waardoor ook de mogelijkheid van toekomstige transformatie vrijwel onbegrensd zijn. Er is gekozen voor een constructie met dragende binnenspouwbladen en lineair geplaatste dragende binnenwanden in de kern van de blokken. De tussenliggende overspanningen zijn geheel kolomvrij. De veranderbaarheid is vooral van belang om nu al antwoord te kunnen geven op de wens om wonen en zorg te scheiden en te kunnen wisselen tussen de verschillende categorieën ZZP.

 • Opdrachtgever

  Stichting Hervormde Wooncentra Ede, Stichting De Oldenhof

 • Ontwerp

  Grunstra Architecten

 • Omvang

  15.279 m2

 • Oplevering

  2014

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Neem gerust contact met ons op