Naast de klant,
is beter dan erboven

Bij ons geen pretenties. Natuurlijk hebben we kennis van zaken. Met 70 jaar ervaring op zak weten we waar we het over hebben. Maar wat we echt belangrijk vinden is samenwerking. We willen projecten samen aanvliegen. Wij adviseren vanuit onze expertise, maar luisteren tegelijk naar de wensen en ideeën die anderen aandragen.

01

Ontwerpen

De basis van elk project is het ontwerp, maar voor we hiermee starten, kijken we middels scenario’s naar belangrijke keuzes voor het ontwerp. We ontwerpen pas, zodra de visie van het project duidelijk is. Het ontwerp moet tot de verbeelding spreken, maar tegelijk ook functioneel zijn en aan de wensen van de opdrachtgever voldoen. De combinatie van deze factoren geeft het ijkpunt, van waaruit onze creativiteit de rest vormt.

02

Uitwerken

Na het ontwerp werken we onze projecten uit. Dat doen we in Revit 3D, volgens BIM. Overigens werken we niet alleen onze eigen ontwerpen uit. We stappen ook regelmatig later in het proces in, waarbij we voor collega architecten, opdrachtgevers of aannemers projecten uitwerken. Hiervoor werd in 2012 Grunstra Bouwingenieurs opgericht.

03

Calculeren

Met onze jarenlange ervaring weten we als geen ander waar we rekening mee moeten houden. We hebben er dan ook een sport van gemaakt om ieder project op tijd en binnen budget te realiseren. Dat is voor ons fijn, maar voor u als klant nog fijner. Om hiervoor te zorgen, toetsen we op vaste momenten of we nog op schema lopen.

04

Adviseren

Een goed gebouw gaat decennia mee. En in die tijd kan veel veranderen. Dat vraagt soms om aanpassingen, waar wij graag in adviseren. Wanneer wij zelf ontwerpen doen we dat altijd met de gedachte dat de functie van een ruimte kan veranderen. Zo zijn op termijn eenvoudig aanpassingen te maken voor duurzaam gebruik van het pand.

05

Werken volgens BIM

Sinds lange tijd werken wij uitsluitend met het digitale Building Information Model, oftewel BIM. In BIM wordt digitaal samengewerkt met alle betrokkenen tijdens de bouw. Ieder verwerkt zijn tekeningen in BIM, waardoor één totaalbeeld ontstaat van het project. Er is hierdoor altijd één actuele tekening en elke partij weet van de plannen van de ander. Dit voorkomt fouten en onnodige kosten.

  • 01. Ontwerpen
  • 02. Uitwerken
  • 03. Calculeren
  • 04. Adviseren
  • 05. Werken volgens BIM

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Neem gerust contact met ons op